Treceți la conținutul principal

Stiluri si modele de scaune horeca, optiuni practice si cu impact


Optiunile pe care le faceti la achizitionarea scaunelor transmit clientilor informatii despre tipul de local pe care il aveti, astfel incat alegerea stilului de scaun potrivit, impreuna cu mesele, contribuie la realizarea designului spatiului si la individualizarea lui fata de cel al competitorilor, insa in privinta alegerii scaunelor, acestea trebuie sa fie in primul rand confortabile, pentru a evita o experienta neplacuta a clientilor si a unu rating pe masura. De asemenea din punct de vedere economic, este necesar ca acestea sa fie destinate uzului comercial si nu casnic, pentru a asigura durabilitatea lor in folosirea zilnica.
Materialele folosite pentru scaune horeca pot determina imaginea localului dumneavoastra, materiale precum lemnul creeaza o atmosfera calda, si redau o imagine de lux, iar cele de metal, in functie si de modelul ales, pot crea o senzatie de raceala, sau sa confere un aspect mai ieftin, asa ca este important sa tineti cont de acesti factori cand alegeti modelele. Pot fi intalnite variante care combina atat lemnul cat si metalul.
Dimensiunea scaunelor variaza in functie de locul si destinatia unde urmeaza a fi folosite, cele pentru bar fiind mai inguste pentru a permite asezarea a unui numar mai mare, iar cele destinate servirii mesei, in restaurante, sunt mai spatioase pentru a asigura maximul de confort mesenilor. De obicei spatarele sunt inalte, astfel asigurand confort cat si o variatie estetica placuta.
Aveti la dispozitie o gama larga de modele din care sa alegeti, atat in ceea ce priveste formele, cat si materialele folosite. Astfel, scaunele pot fi cu cadru din lemn, metal, plastic, sau rachita. Desi plasticul ca material este in general privit ca ceva low-end, puteti intalni modele stilizate care folosesc materiale plastice de inalta calitate si cu un impact vizual puternic.
De cele mai multe ori, pentru a oferi confortul dorit clientilor, scaunele sunt tapitate, fiind moi si placute la atingere, iar materialele alese pot contrasta cu cele folosite pentru cadru creand o nota vizuala aparte. Ele pot folosi de asemenea pielea, oferind acelasi confort dar si o nota eleganta pe deasupra. Alegerea si combinarea acestor materiale se fac in functie de stilul ales pentru locatie, acesta putand fi unul traditional, rustic, modern, sau contemporan, minimalist.
Pentru flexibilitate in amenajarea spatiului pot fi folosite cu succes scaune piante, mai ales pentru evenimente gen conferinte, nunti, sau pentru grupuri mari, ele putand fi repede montate, mutate, demontate.
Este important ca imbinarile scaunelor horeca sa fie solide, pentru a rezista in timp, iar finisajele sa reziste curatarii frecvente cu solutii de curatare comerciale. Pentru terase sunt deseori folosite scaune din rattan, atat natural cat si sintetic, pentru aspectul lor placut dar si rezistenta la intemperii. Este important ca tapiseria si buretele sezutului sa fie rezistente la umezeala, cat si la razele UV, pentru a rezista in timp, fiind indicat ca ele sa fie realizate din materiale sintetice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gradina sau terasa ta merita un mobilier horeca de exterior!

Imagineaza-ti ca urmeaza o perioada incarcata si vrei pur si simplu sa iti pui gandurile in ordine sau sa te odihnesti cateva clipe alaturi de familia ta draga, nu-i asa ca totul e minunat cand ai o terasa sau o gradina atent amenajata pentru nevoile fiecarui membru al familiei? Momentele cu adevarat frumoase sunt cele pline de liniste si de rasfat. Asadar, fa-ti un colt de rai in care sa poti respira linistit ori de cate ori ai nevoie. Pentru inceput trebuie sa alegi un set de mobilier special conceput pentru o gradina frumoasa sau o terasa. Din momentul in care stii ca nu trebuie sa cheltui o multime de bani ca sa economisesti asa cum se cuvine si de asemenea, sa intelegi ca este important ca mobilierul sa fie unul de inalta calitate, durabil si rezistent, poti spune ca in mare stii ceea ce cauti fara dar si poate. Un mobilierhoreca de exterior este tot ceea ce cauti si tot ceea ce ti-ai dorit in acest moment. Gradina ta sau terasa va arata mai mult decat minunat mai al

Ce blaturi de masa se potrivesc cel mai bine localului meu?

Alegerea blaturilor de masa este cel putin la fel de importanta ca alegerea scaunelor pentru amenajarea uei locatii, desi acestea din urma tind sa atraga mai mult atentia intr-o incapere, implicit si a cumparatorilor. Ele au un rolul de a pune in practica planificarea locurilor, functionalitatii si a fluxului clientilor, alegerea modelelor de blaturi de masa potrivite va face ca acest concept sa functioneze. De asemenea trebuie avute in vedere si picioarele de masa potrivite blaturilor alese, pentru ca totul sa functioneze si sa arate asa cum trebuie. Pe langa aspectele de ordin vizual, mobilierul este obligatoriu sa ofere siguranta in utilizarea intensa si in diferite conditii, precum si rezistenta in timp datorita folosirii unor materiale durabile. Exista mai multe tipuri de blaturi din care puteti alege, cum ar fi cele furniruite, din PAL melaminat, laminat, lemn solid, sau metal, sticla, granit. Nu putem zice care este mai bun dintre toate acestea pentru ca fiecare tip poate fi a