Treceți la conținutul principal

Scaunele metalice, piesa de mobilier practica in diferite spatii


In general scaunele metalice le gasim folosite cel mai adesea in spatiile exterioare, cum ar fi terasele si gradinile, datorita avantajelor evidente, cum ar fi rezistenta a intemperii sau mobilitatea lor, insa multitudinea de modele din care se poate alege face ca ele sa fie o optiune foarte buna si pentru alte spatii, cum ar fi bucatarii, baruri, cafenele, birouri, scoli.

Versatilitatea metalului ca material constructiv face ca scaunele metalice sa se regaseasca practic in orice stil, de la clasic, la modern sau minimalist, intr-o varietate de culori si texturi.

O caracteristica des intalnita la scaunele metalice este ca ele sunt pliante, sau se pot stivui usor, astfel pot fi asezate in functie de numarul de oaspeti atunci cand este nevoie de un numar suplimentar, sau daca ele se gasesc pe terase, pot fi mutate cu usurinta  in vederea stocarii lor pe perioada sezonului rece sau al noptii. In acest caz cu cat materialul folosit la constructia lor este mai usor, cu atat este mai facil pentru persoana care le manevreaza.

Folosirea metalului ca material pentru scaune poate aduce un look modern amenajarii spatiului,  dar daca este considerat ca acesta este prea rece, modernist, metalul poate fi folosit in combinatie cu metalul, pentru un aspect mai cald.  

Este bine ca picioarele scaunelor sa prezinte talpi care sa protejeze podeaua imporiva zgarieturilor, mai ales in spatiile comerciale cum ar fi restaurante si baruri, unde folosirea lor frecventa de un public larg poate aduce daune podelei in timp.

Scaunele folosite pe terase trebuie sa fie tratate impotriva coroziunii pentru a nu se deteriora in timp, evitand oxidarea care ar crea neplaceri si utilizatorilor.

Folosirea scaunelor de bar cu cadru metalic asigura folosirea optima a spatiului disponibil, prin modele creative si interesante de scaune, in acelasi timp foarte rezistente si economice.

Sezutul scaunelor metalice poate fi tot din metal, acesta poate fi perforat, pentru scaunele de exterior, dar cel mai adesea el este din lemn, sau vinil. Pentru o rezistenta sporita la uzura, zgarieturi, cadrul metalic este acoperit cu un strat protector, iar daca este folosit in exterior acesta este bine sa fie rezistent la radiatiile UV.

Scaunele metalice sunt un adevarat ajutor in asigurarea unui numar mare de locuri de sezut pentru salile de conferinte si alte evenimente, acestea putand fi ulterior pliate sau stivuite pentru a elibera spatiul. Ele sunt o solutie utila si pentru a crea locuri in spatii destinate vizitatorilor si in Sali de asteptare. Versatilitatea lor si pretul relativ scazut, combinat cu o rezistenta mare, le face un ajutor atat in spatiile rezidentiale cat mai ales in cele comerciale si din sectorul horeca.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Gradina sau terasa ta merita un mobilier horeca de exterior!